perjantai 22. kesäkuuta 2012

Provinssirockin jälkitunnelmia


Hello!

Nyt, kun juhannusloma alkoi ja Levy Päivässäkin jäi ansaitulle pienelle kesälomalle, ajattelin vihdoin aktivoida oman blogini pitkästä aikaa. Vuoteen en ole kirjoitellut tänne yhtikäs mitään. Se oli kuitenkin tietoinen valinta: kun tekee yhteen blogiin musiikkiarvosteluja, yhdelle nettisivulle peliarvosteluita + käy joka päivä duunissa ja koittaa siinä samassa vielä harrastaa liikuntaa, on helppo todeta, että aikaa ei riitä joka paikkaan. 

By the way, kävin viikko sitten Provinssirockissa. Se oli itselleni ensimmäinen kerta. Perjantain ja lauantain sain nauttia festarielämästä ja kaikin puolin Provinssista jäi käteen erittäin kivat fiilikset. Hyvin järjestetty festari, paljon iloisia ihmisiä ja muutama erittäin hyvä bändikin.




Tein tällaisen hienon TOP 3-listan Provinssirockin parhaista jutuista, olkaa hyvä:

1. Snow Patrol


Vihdoin voi huokaista ja sanoa, että nyt se on nähty! Jo todella kauan omiin lempibändeihin kuulunut Snow Patrol esiintyi Provinssin perjantai-illassa päälavalla ja yhtye soitti mukavan hittikimaran Suomi-faneille. Kahden ekan levyn maailmoihin bändi ei valitettavasti sotkeutunut, mutta nähtiinpä setissä biisejä muun muassa myös Final Strawilta.


Bändin tyyliin ei kuulu mikään lavarevittely, vaan vähän rockahtavammatkin biisit vedetään suhteellisen hillitysti. Eikä se oikeastaan menoa yhtään haitannut. Pianopimputtelu New York, rockaava Chocolate ja yhdeksi bändin kovimmista hiteistä muodostunut Open Your Eyes saivat ihon toden teolla kananlihalle.


Kaikin puolin todella onnistunut keikka näin fanin näkökulmasta tiirailtuna. Oli hienoa todeta, että Gary Lightbody on myös ihan hemmetin sympaattinen mies. Mies ei uskonut, että Suomi näyttäisi kaiken kaikkiaan näin vihreältä kesäisin!


2. Leirintäaluemeiningit


Provinssinssa leiriytyminen oli kerrassaan mallikkaasti toteutettu. Leirintäalueita oli monta, ne oli tosi lähellä festarialuetta ja niissä oli todella hyvä meininki! Teltta-alueella oli kiva fiilistellä kaverien seurassa ja kaikilla oli hauskaa.


Hienoa Provinssissa on kans se, että festarialueelta pääsee aina poistumaan jos haluaa. Monilla muilla festareillahan tätä mahdollisuutta ei ole: jos esimerkiksi menet kerran sisään sinne festarialueelle, et pääse käymään leirintäalueella mutkaa ollenkaan ennen kuin vasta poistut kokonaan.




3. Sää


Sää oli kerrassaan mahtava. Täällä Lapissa ei ole ollut tänä kesänä vielä yhtään kunnon hellepäivää. Oli kerrassaan makia tunne, kun aurinko paistoi kirkkaana taivaalta vailla yhtään pilveä. Ja sääskiä ei tarvinnut pelätä yhtään! Kerkesin ruskettuakin ihan kiitettävästi.


Itsehän en ollut paikan päällä kuin pari päivää, kuulin jotain huhua että sunnuntaina olisi satanut oikein railakkaasti. Noh, eipä vaikuttanut omaan festarikokemukseen yhtään.

Kaikin puolin jäi todella kivat fiilikset Provinssista. Harmi vaan, etten sunnuntain esiintyjiä päässyt näkemään ollenkaan. Esimerkiksi The Gaslight Anthem olisi kiinnostanut todella paljon, samaa voisi sanoa myös Justicesta. Ja rahaahan paloi ihan kivasti, kun täältä Lapista käsin piti paikan päälle lähteä. Sitten meikäläinen ei tajua, että vaikka mulla oli järkkärikin mukana niin en tajunnu sillä ottaa juuri yhtään kuvia reissusta. Näyttää pahasti kuitenkin siltä, että lähetään kavereiden kanssa ensi vuonna uusiksi!


Mul ois hirveästi sanottavaa monista levyistä, joita on julkaistu ihan lähiaikoina! Levy Päivässä palaa lomilta kuitenkin vasta loppukesästä. Niitä lisää silloin siis!


Parin viikon päästä koittaakin sitten Ruisrock. Ennakkoon voisin sanoa, että odotan festaria enemmän kuin ehkä mitään musiikkitapahtumaa ikinä - kiitos tämän bändin:




Hyvää juhannusta kaikille!

1 kommentti: