sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Beady Eyea, Radioheadia ja perus sunnuntaijumittelua


Kello: 11.17
Beady Eye, tuleeko tästä yhtyeestä menestys?
Olotila: Pirtee
Nyt soi: Radiohead - Lotus Flower



Ei tästä viikonlopusta tullutkaan mikään laiskotteluloma. Oon saanu yllättävän paljon asioita aikaseks tässä parin päivän aikana. Hyvä niin. On tullu urheiltuaki ja nyt on paikat jumissa. On tullu kuunneltua myös uutta musiikkia ja ajattelin nyt heittää arvostelua yhestä levystä kehiin.

 Ei jaksa jaaritella enempää, joten suoraan asiaan:







Beady Eye - Different Gear, Still Speeding 

Tää on toiminu mun tän viikonlopun uuden musiikin teemalevynä. Kun Beady Eyesta (Oasis ilman Noel Gallagheria) ensimmäistä kertaa kuulin viime vuoden puolella, oli fiilikset aika kakspiippuset: onko tää joku Liamin ja kumppaneiden väliaikaiskokoonpano Oasiksen hajoamisen jälkeen vai ihan oikeasti kovemman luokan yhtye, johon Oasiksen entiset jäsenet haluaa panostaa tosissaan? Kahden ensimmäisen sinkun jälkeen (Bring the Light ja The Roller) en ollut kovin vakuuttunut. Mutta ihme kyllä, kaks ekaa sinkkua ei anna juuri minkäänlaista kuvaa siitä, minkälaista menoa tuo koko pitkäsoitto oikein tarjoaa.

Tässä vaiheessa voin jo sanoa, että Different Gear, Still Speeding ei ole Liamin uhkaavin sanoin paras levy seuraavaan 50 vuoteen. Mutta se on hyvä levy. Se on parempi kuin yksikään Oasiksen 2000-luvulla julkaistuista levyistä. Välillä jopa tuntuu, että Liamin kähäkkä ääni on vain jalostunut nuista Oasis-ajoista, jätkä laulaa ihan helvetin hyvin ja raikkaasti. Levyltä välittyy kaiken kukkuraksi soittamisen ilo, kun harteilla ei ole enää mitään älyttömiä odotuksia ja pelkoja sen suhteen, että tuleeko tästä albumista hitti.

Beady Eye kuullostaa kyllä välillä niin Beatlesilta, että vois jopa oksettaa. Ihme kyllä ei, olen just tällä hetkellä tällasen letkeän musan tarpeessa. Jään innolla odottamaan, mitä tästä Beady Eyestä vielä oikein kehkeytyy. Levyn ehdottomaksi suosikkiveisuksi muodostui Kill For A Dream, kerrassaan mainio veto.




Ens kerralla koitan saada kirjotettua jotain settiä tuosta Radioheadin uudesta levystä. Tällä hetkellä oon kuitenkin kyvytön sanomaan vielä mitään siitä. Mutta joo, mitäköhä muuta vois vielä kertoa. Ainiin! Haluan ens kesänä Ruisrockiin! Sinne on päästävä, oikeasti. Siellä esiintyy The National ja Fleet Foxes. Ne on pakko nähdä. Jostain syystä myös ihastuin suuresti Sum 41:n uuteen sinkkuun, siinä on jotain jännää. Kuunnelkaa ihmeessä.

Päätän tän merkinnän Radioheadin uuteen musiikkivideoon, joka sulatti mun sydämen. Radioheadia vihaavalta se varmaan sulattaa aivot. Mut jöö, moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti