lauantai 9. huhtikuuta 2011

Flow-mässäilyä ja jotai muuta jänskää.

Ilmeeni kun näin Flow:n esiintyjälistan
Kello: 12.05
Olotila: Happy, aivastututtaa ja yskistytyttää
Nyt soi: Arctic Monkeys - Secret Door

Viikko Sodankylässä taas takana. Todellista työntekoahan se oli: tiistaista perjantaihin osastolla taas kipeänä! Ei kait siinä, viikko meni kuumeilessa, yskien ja kurkku kipua potien yllättävänkin nopiasti. Osastolla oli sairastelemassa myös pari kaveria, joiden kanssa puhuttiin paskaa siellä koko viikko. Hahaa, mut ens viikolla koittaa sitten taas karu paluu arkeen: viikko alkaa parin yön leirillä ja loppuviikko on myös tungettu täyteen kaiken näköstä tetsausohjelmaa. Odotan innolla siis.

Kuluneella viikolla putkahti ulos myös Flow-festareiden esiintyjälista. Joka pisti yksinkertaisesti minut... sanattomaksi. Suurin juttuhan totta kai oli, että tän hetken maailman kovin kundi Kanye West tulee pyörähtään Suomessa ens kesänä. Tätä ei uskaltanut kukaan odottaa edes villeimmissä unissa. Mutta mukana on myös ihan älytön nippu muita kovia nimiä, joiden kaikkien tunkeutuminen yhteen festariin saa oloni todella levottomaksi. Ohessa hieman lisätietoa:


Kuusi kovinta syytä miksi mennä ensi kesänä Flow-festareille


Midlake

Teksasin parrakkaat pojat tekevät jälleen visiitin Suomeen. Hieno homma, koska onnistuin missaamaan niiden edellisen Suomen keikan korkean kuumeen takia. Voitin siis liput Midlaken keikalle, mutta en päässyt paikan päälle vittumaisen flunssan takia. Jospa nyt tällä kertaa onnistaisi ja pääsisin näkemään nämä fiksut ja filmaattiset miehet livenä. Mielestäni Midlaken The Courage of Others oli yksi viime vuoden kovimpia levyjä. Samainen albumi löytyy myös omasta hyllystä.


Iron & Wine

Kylläpäs näitä partaveikkoja riittää. Sam Beam, tuon eteläisestä Carolinasta kotoisin olevan miehen vierailu Suomessa on hyvin eksoottinen juttu. Iron & Winen tänä vuonna julkaistu Kiss Each Other Clean on ollut jo pitkään itsellä ja varsin lujassa nousukiidossa ja vanhan tuotannon lujuuden tietävät nyt kaikki. Odotan innolla herran uusien biisien live-tulkintoja, ne voivat olla varsin veret seisauttavia. Ehdoton "must see". 


James Blake

Brittiläinen James Blake teki hitonmoisen läpimurron tänä vuonna debyytillään. Kansa tykkäsi, arvostelijat tykkäsivät ja minä tykkäsin ja tykkään edelleen. Pianomehustelua, Elektropoppailua ja paikoin jopa dubstepiä väläyttelevä Blake on varmuudella vuoden lopussa TOP-listoilla, kun listaillaan vuoden kovimpia tulokkaita. Alkuvuodesta julkaistu albumi on pyörinyt omilla soittolistoilla varsin pitkään. 



Röyksopp

Joku varmaan väittää, että Röyksopp on viime vuosikymmenen lumia. Minä en: vastikään julkaistu Senior-albumi oli yllättävän kiva tuotos bändiltä, jonka täysosumasta on aikaa jo se kymmenisen vuotta. Röyksopp ei oo ollu ikinä mitään omia ykkössuosikkeja, mutta tuo uusi levy sai mut innostumaan kovasti kyseessä olevasta duosta. Jos vain ajallisesti passaa, minähän menen katsastamaan "Skandinavian Daft Punkiksi" kutsuttua orkesteria ilomielin.



Ariel Pink's Haunted Graffiti

Bändi, jonka laulaja näyttää ihan Kurt Cobainilta ja jonka viime vuotinen Round and Round sai monien arvostelijoiden tuen viime vuoden parhaaksi kappaleeksi. Ariel Pink's Haunted Graffiti on maailmalla tällä hetkellä tosi kova juttu. Bändiä revitään joka paikkaan. Todella hieno juttu, että Suomeen tulevat poikkeamaan. Bändin musiikki on niin sanottua psykedeelistä lo-fi-poppia, jossa on myös kasarielementtejä. Joku on jopa väittänyt, että kappaleet ovat yhtä tarttuvia kuin Michael Jacksonin kovimmat hitit! APHG:n suhde minuun ei ollut ihan heti kovin ruusuinen, mutta viime aikoina oon kyl alkanu lämpenemään lujasti tuohon Before Today albumiin. Mahtava lisä tuohon esiintyjälistaan.




Kanye West

Noniin, nyt sitten vielä se piste iin päälle eli Kanye West. Mies on maailmalla tällä hetkellä ikonin kaltaisessa asemassa. Rääväsuu, josta pitävät niin arvostelijat kuin kansa. Viime vuotinen My Beautiful Dark Twisted Fantasy oli lähes sanattomaksi pistävä levy. Niin paljon eri elementtejä, muusikoita ja melodioita eri kappaleista purkitettuna yhteen tiiviiseen tallenteeseen. Yleensäkin tällaisen kokonaisuuden kasassa pitäminen vaatii paljon ammattitaitoa, sitä Kanye Westiltä todellakin löytyy. Jännä nähdä, kuinka villiksi yleisö muuttuu kun tämä mies saapuu ensi kesänä festarilavalle heilumaan.




Eikä tässä oo vielä edes kaikki. Destroyer, Mogwai, Warpaint, Lykke Li, Hercules & Love Affair ja The Dø tähdittävät myös ensi kesän festaria. Eipä voi sanoa muuta kuin, että vau. Flow järjestetään onneksi vasta elokuussa, joten mullakin on erittäin hyvät tsäänssit päästä sinne. Armeija on jo silloin mennyttä elämää. 

Mutta ei muuta kuin ensi kertaan, adios! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti