keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kasarmipäivityz

Kesäkuussa uutta Arctic Monkeysia, wuhu!
Kello: 19.19
Olotila: Kesäinen (söin just jäätelön)
Nyt soi: Funeral Party - New York City Moves to the Sound of L.A.

Kevät etenee ja kelit paranee. Jännää nähdä tää kasarmin piha ensimmäistä kertaa sulana, ilman lunta. Sillon ku palvelukseen astuin niin oli tosi pimeetä ja joka paikkaa peitti helvetin paksu valkonen lumikerros. Laitoin tänään päähän jopa tuon tosi "muodikkaan" inttilippiksen. En sit tiiä onko itelle sattunu joku tosi outo kappale mutta toi mun lippis näyttää ihan joltai laatikolta. 

Viime päivinä tullu kuunneltua rutkasti Arctic Monkeysia (kiitos uuden singlen), Hercules & Love Affairia, Death Cabia ja myös Glasvegasia. Edelleenkään en oo kyllästyny tuohon EUPHORIC // HEARTBREAK \\-albumiin, vaikka oon käytännössä tehosoittanu sitä jo tosi monta viikkoa - hyvän levyn merkki! Uusiin FF-albumeihin (Fleet Foxes ja Foo Fighters) oon tehny myös pientä pikakuuntelua ja vaikuttaa kummatki iha mukiinmeneviltä tapauksilta. Eilen julkaistu TV on the Radion Nine Types of Light taas ihan katsastamatta, siihen on pakko päästä käsiksi ihan kohta!

Ootteko kuullu muuten suomalaisesta bändistä nimeltään Rubik? Itselle ko. yhtye oli ennen eilistä lähes tuntematon tapaus, mutta päätin kavereiden kehujen saattelemana tutustua Spotifyssa tuohon uuteen Solar-albumiin. Ja täytyy kyl sanoa, että ihan käsittämättömän hienoa menoa. Rubikille vois olla tilausta jopa ulkomaillakin, ihan helvetin hyvää musiikkia tekevät. Laitoin juuri tilaukseen tuon vanhemman levyn, Bad Consience Patrolin - sitä on kehuttu kans kovin kovasti! 

Viime aikoina on julkaistu tosiaan muutama ihan sika kova single:


Arctic Monkeys - Don't Sit Down ('Cause I've Moved Your Chair)



Don't Sit Down ('Cause I've Moved Your Chair) enteilee varsin Humbugimaista tulevaa Arctic Monkeys-albumia. Yhtye on selvästi omaksunut aavikkorockin, tää on hyvin samantapaista setittelyä mitä koko viime albumi tarjosi kokonaisuudessaan. Uus single on paljon parempi kuin tuo aiemmin julkaistu Brick by Brick. Mutta ei tämä minua vielä kovin lujasti vakuuttanut, toivotaan että tulevalta albumilta löytyy joku Crying Lightningin tapainen härkämäinen hittibiisi.


Beastie Boys - Make Some Noise




Pikaisten ensikuuntelujen perusteella Beastie Boys näyttäisi olevan yhä varsin elinvoimaisessa kunnossa. Biitti skulaa voimakkaasti ja sanottavaa riittää yhtä paljon kuin parikymmentä vuotta sitten. Tätä poikien hönkimistä kuunnellessa voisi kuvitella, että Mike D, MCA ja Ad-Rock käärivät kasaan tänä vuonna vielä todella timmin hip hop-albumin. Maailman epähiphopmaisimmat hiphopparit ovat purkittaneet nauhalle hienon kappaleen.







My Morning Jacket - Circuital







Noniin! Tätä on oikeasti odoteltu vesi kielellä. My Morning Jacket on tehnyt kolme todella laadukasta albumia peräkanaan. Seitsenminuuttinen Circuital antaa vankan oletuksen, että tuohon putkeen voisi ylpeästi liittyä neljäskin lätty. Todella vakuuttava biisi, alku tuo mieleen ihan Policen Every Breath You Taken. My Morning Jacketilla on mahtava taito tehdä biiseistä todella pitkäkaarisia ja mielenkiintoisia kyllästyttämättä silti kuuntelijaa missään vaiheessa biisiä. Saman johtopäätöksen voi mieluusti tehdä yhtyeen kappaleista Touch Me I'm Going To Scream Part 2, Steam Engine ja Dondante.



Bändi alkaa vankasti kiivetä jo mun lemppariyhtyeiden top kymppiin. Toukokuussa ilmestyvä levy meni ehdottomasti ennakkotilaukseen jo.




Death Cab for Cutie - You Are A Tourist


Jos My Morning Jacket alkaa kivuta lemppariyhtyeiden top kymppiin, niin tämä bändi on alkanut viime vuosina lähennellä jo kovasti top vitosta. Ben Gibbardin kipparoima bändi on vain niin rakastettava. Kun yhtyeen musiikkiin pääsee sisälle, siitä on hankala enää irrottautua. Mielestäni Death Cabin kovin levy on edelleen Transatlanticism, vaikka sen jälkeen on kovin kovin monta potentiaalista uutta yritystä ollut.

Seuraava yritys niistä on Codes & Keys, joka saa päivänvalonsa toukokuun lopulla. Ainakin Ensimmäinen sinkkulohkaisu tuolta tulevalta levyltä on todella vakuuttava: You Are A Tourist potkii voimakkaalla kitarariffillään ihan helvetin mainiosti. Todella hyvä biisi, bändin yhä kitaravetoisempi musiikki näyttää vihdoin puhkeavan kukkaansa. Kerkesin Facebookissa eilen jo hehkutella että oon totaalisen addiktoitunut tähän biisiin JUST NYT. 

3 kommenttia:

  1. Arktisten Apinoiden uusi biisi on muuten harvinaisen kovaa kamaa!

    VastaaPoista
  2. Oon eri mieltä sun kanssa tosta Death Cabin parhaan levyn tittelistä. Mielestäni The Photo Albumilla kiteytyy kaikki bändin parhaat puolet! Transatlanticism on hyvä kakkonen.

    Ja Arctic Monkeysin uusi biisi on susi.

    VastaaPoista
  3. En nyt oikein tiiä tuosta uudesta Arctic Monkeys-biisistä. Kaipaan sitä Alex Turnerin mahtavaa naukumista, mitä Humbugilla oli tosi paljon. Noi kaks ekaa biisiä on iha näppäriä, mutta niistä puuttuu silti jotaki. :(

    VastaaPoista