maanantai 23. toukokuuta 2011

Kasarmipäivitystä taasen.

Kello: 21.29
Olotila: Hyvinkin muikea
Laulaako Justin Vernon tämän vuoden julkaisullaan itsensä tähtiin?
Nyt soi: Death Cab for Cutie - Codes and Keys 

Nyt on taas pienen ajan sisällä tullu niin paljo uutta ja tosi kovaa musaa että huhhuh. Nyt on kyllä aihetta todellakin kuunnella uutta ja tuoretta musiikkia - siitä pitävät huolen vähän aikaa sitten kuunneltaviksi tulleet Bon Iver - Bon Iver, Death Cab for Cutie - Codes and Keys, My Morning Jacket - Circuital ja Arctic Monkeys - Suck It and See. Joten jospa nyt pitkästä aikaa koittaisin jonain päivänä nuista rakentaa jonkinlaista arviota tänne blogiin. Toi Bon Iverin uus lätty on kyl niiin helvetin kova tapaus, että sen parissa tulen viettämään vielä paljon paljon aikaa. 


Heitetäämpä hieman faktaa tästä mystisestä kokoonpanosta. Bon Iver on Justin Vernonin johtama indie-folk-bändi, joka on kotoisin Wisconsinista. Bon Iverin debyytti vuonna 2008 oli arvostelumenestys, se sai polvilleen niin amerikkalaiset kuin eurooppalaisetkin kriitikot. Itse en tuosta debyytistä ollut aikoinaan vielä niin innoissani - hienoa musiikkia, mutta jotenkin tuntui, että Justin Vernonilla on mahikset vielä johonkin paljon paljon hienompaan. Noh, tämä kesäkuussa julkaistava kakkosalbumi onkin sitten se todellinen läpimurto. En muista milloin olen viimeksin nauttinut musiikista näin paljon: joka ikistä lausetta jää miettimään ja joka ikistä kappaleen pientä ääntä jää kaunistelemaan toviksi! Bon Iver nimeä kantava levy nappaa hyppysiinsä jo heti ensimmäisellä biisillään. Ja loppupuoliskolla sijaitseva Calgary pistää oikeasti ihan sanattomaksi. Toivottavasti tää hehkutus saa ihmiset tutustumaan tuohon levyyn! 

Tää kevät on ollut musiikkijulkaisujen kohdalla tähän mennessä ihan mieletön. Tässä mielestäni vuoden alkupuoliskon kovimmat tapaukset:

Levyt TOP 10

1. Bon Iver - Bon Iver 

Ihan mieletön levy. Sen sortin ulinaa, että en yhtään ihmettelisi jos kyseessä oleva levy nappais vuoden kovimman albumin pystin monissa monissa musiikkimedioissa. Ajatonta musiikkia.













2. Bright Eyes - People's Key

Conor Oberst purkitti tänä vuonna julkaistulle People's Keylle liudan lähes täydellisyyttä hipovia ballaadeja ja rokkaavia rallatuksia. Lopputulos oli hyvin vuoristoratamainen mutta hieno albumi. Pidän suuresti.











3. James Blake - James Blake

Kyseessä olevan herran debyytti aukesi mulle todella hitaasti. Niin hitaasti, että kesti pari kuukautta ennen kuin aloin toden teolle tajuta minkälaisen albumin nuorukainen on oikein tehnyt. Mahtavaa musiikkia, ehdoton "must see" Flow-festareilla!












Ja sitten loppulista:



4. Glasvegas - Euphoric // Heartbreak \\
5. Cut Copy - Zonoscope
6. Radiohead - King of Limbs
7. Yuck - Yuck
8. Iron & Wine - Kiss Each Other Clean
9. Noah and the Whale - Last Night on Earth
10. The Strokes - Angles

Jos jotain pettymyksiä pitäis sanoa niin TV on the Radio, White Lies, R.E.M. ja The Raveonettes eivät oikein minua vakuuttaneet. The Strokesin Anglesilta myös odotin enemmän!

Kappaleet TOP 10



1. Glasvegas - The World Is Yours


Jos joku muistaa, niin olin aluksi ihan älyttömän innoissani tuosta Glasvegasin uudesta levystä. Vähän ajan kuluttua tajusin, että levynä tuo Euphoric // Heartbreak \\ ei ehkä ollutkaan niin kova. Mutta tosi asia on kuitenkin se, että levyn ykkössinkku World Is Yours on todellakin vuoden paras kappale tähän mennessä. Siitä ei mennä yli eikä ali. Suuria tunteita, James Allanin charmi, huikeita äänivalleja ja skottiaksentti - siitä on Glasvegasissa kysymys. 








2. Bon Iver - Calgary


Tässä on biisi, joka tulee jäämään ihan varmasti historiaan. Jos ei muuta, niin ainakin Bon Iverin uran kovimpana kappaleena tähän mennessä. Ihan älyttömän kaunis kappale. Pistää sanattomaksi todellakin. En kuuntele koskaan kappaleita repeatina, mutta täytyy myöntää että tätä kappaletta on tullut kuunneltua monia monia kertoja putkeen siihen kertaakaan kyllästymättä.






3. Bright Eyes - Shell Games


Conor Oberst on uransa aikana todistanut, että on sanoittajana hyvin hyvin rautainen. Shell Gamesilla mies myös todistaa, että hänellä on aineksia tehtailla myös rockimpaa musiikkia. Kaukana ovat edellisistä levyistä tutut akustiset soundit - tilalle on tullut The Curelle ja Arcade Firelle ominaisia isompia elementtejä. Kappaleena todella koukuttava, biisin kruunaa Oberstin lämmin ja aito ääni. Täydellisyyttä hipova biisi.






Ja loppulista näyttää seuraavalta: 

4. Metronomy - The Look
5. Yuck - Get Away
6. Radiohead - Lotus Flower
7. The National - Think You Can Wait  
8. My Morning Jacket - Circuital
9. Iron & Wine - Glad Man Singing
10. Cut Copy - Need You Now




Näinpä tällä kertaa. Haluan ihmiset, että otatte kantaa olenko osunut valinnoillani oikeaan. Jäikö tuosta jokin tärkeä kenties puuttumaan? Haluan tietää!


Ei muuta kuin ensi kertaan, se on moro!

2 kommenttia:

  1. jee bon iver on täälläki ollu kovassa soitossa! =) vähän pelkäsin kun justin jossain haastattelussa kuvaili tuota uutta plattaa ja sanoi että se on hyvinki paljon erilaista ku edellinen mutta eihän se ole! kauniimpi vain.

    death cab for cutien uutukainenkin on varsin mukavaisa. sun arvostelua siitä odotellessa!

    nuo sun listat on kyllä aika paikkansapitävät. joitakin ehkä lisäisin ja joitakin poistelisin, mutta se olisi siksi kun vähän erilaista musiikkia kuuntelen!

    VastaaPoista
  2. =) Kiva että Bon Iver on muuallaki huomattu!

    VastaaPoista