sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Musical Heatwaves

Viime tiistaina kannoin koneen ja kajarit ulos ja otin samalla arskaa!


Kello: 15.00
Olotila: Energinen
Nyt soi: Fucked Up - One More Night


Melekein kaks viikkoa oon ollu taas kirjottelematta blogiini mitään. Nyt hävettää, koska nyt varmaan kaikki pitää mua tosi epäaktiivisena bloggarina, jolla ei ole kerrottavana yleensä edes mitään kovin tärkeää asiaa. Mutta korvaan nyt tämän hävyttömyyden tekemällä oikein laadukkaan blogimerkinnän.Oon rakastunu tän viimesen kahden viikon aikana taas pariin ihan vitun hyvään biisiin ja parin bändin upouusiin levyihin. Puhuttakoon niistä tällä kertaa.

Kaiser Chiefshän tekaisi juuri aika erikoisen levyn. Tai no, tarkennettuna pojat teki uutta levyään varten 20 kappaletta, joista pelkästään 10 pääsee varsinaiselle levylle. Biisit, jotka sille uudelle The Future is Medieval lätyskälle pääsevät, on fanien päätettävissä. Nimittäin Kaiser Chiefsin nettisivuilla saa äänestää mitkä biisit sille levylle pistetään ja niistä sit kootaan se varsinainen albumi. En tiedä onko tuo nyt kovin nerokasta, mutta ainakaan koskaan mun mielestä tämmöstä systeemiä ei oo ikinä toteutettu kenenkään bändin toimesta. Siitä propsit heille.

Eka sinkku, joka heiltä ulos pärähti on Little Shocks. On muute hemmetin kova biisi, diggaan iha kybällä. En oo nuihin muihin 19 kappaleeseen niin kerennyt vielä tutustua mutta ainakin tämä on laadukas biisi. Kuunnelkaa:



Sitten brittibändistä toiseen. Uusimman NME-lehden Kasabian-haastiksen mukaan myös he ovat duunailemassa uuden levyn parissa tai itse asiassa jo viimeistelemässä sitä. Eka sinkkulohkaisu Switchblade Smiles on mielestäni aika surkuhupaisa "tehdään jotain hemmetin outoa ja sekavaa"-kappale joka ei multa ainakaan tässä vaiheessa saa sympatiapisteen sympatiapistettä. Enkä usko, että tulee koskaan saamaankaan. Saapa nähdä tuleeko uudelta levyltä löytymään yhtään Firen tai Underdogin kaltaista hittiä.


Oiskohan tästä seuraavasta biisistä jopa vuoden kesähitiksi? Tän viikon Toni Laakosen tehokappale Studio Killers - Ode to the Bouncer sai mut aluksi itse asiassa vain ärsyyntymään, mutta nyt tätä rallatusta on enää vaikea saada pois päästä! En oo koskaan ennen kuullut tästä bändistä ja laulajasta tulee mieleen paikoittain The Crashin Teemu Brunila. Onkohan se oikiasti Teemu, joka tässä kappaleessa lauleskelee? Ei huono biisi, mutta tuo musavideo on kyl aika aivoton.



Tuli myös vähän aikaa sitten ihastuttua Battlesin uuden albumin helmibiisiin nimeltään Futura. Tää on jotain niin erikoista menoa, ettei voi muuta kuin digata. Muutenki tuo koko Battlesin uus levy on kyl saanu mun mielenkiinnon pauloihinsa, että ei kyl tiedä mitä tuosta levystä vielä oikein kehkeytyy. Välil kylläkin tulee tästä biisistä sellaset fiilikset, että tän jammailun ois voinu lopettaa jo ehkä 4 minuuttiin. Tää kappale kestää kuitenkin kuusi minuuttia ja 17 sekuntia. Jos Flowhun tieni käy, niin Battlesin shown voisi käydä katsastamassa ilomielin.


Haluan tähän väliin heittää vielä yhden levyarvion:

Arctic Monkeys - Suck It and See

Arctic Monkeys alkaa kavuta pikkuhiljaa Last.fm:n mukaan mun kuunnelluimpien bändien top kolmoseen. Apinoilla on tukenaan jo neljän pitkäsoiton verran materiaalia. Tämä neljäs levy eli Suck it and See on jälleen todella laadukas tuotos - täynnä biisejä, jotka tuovat mieleen paikoittain The Smithsin lyriikallisen nerokkuuden. Biisit aukesi mulle ainaki todella hitaasti (sama homma oli Humbugilla), mutta en oo edelleenkää kyllästyny ralleihin vaikka nuita on tullut huudateltua monia kymmeniä kertoja. Levyn avaava She's Thunderstorms on ihan älyttömän kaunis kappale, joka kyl nousee ehdottomasti yhdeksi Arctic Monkeysin kovimmista hiteistä. Samoin vaikutuksen tekee energinen Library Pictures, joka edustaa vanhempaa räkäisempää Arctic Monkeys-tyyliä.

Levyn ja koko Arctic Monkeysin avain on ehdottomasti Alex Turner. Täydellinen ääni yhdistettynä mahtaviin sanoituksiin on kerrassaan mahtavaa kuunneltavaa. NRGM-sivusto taisi muuten myös listata kuluvalla viikolla Alex Turnerin 2000-luvun kovimpiin musiikkineroihin, enkä tätä yhtään kyllä ihmettelekään. Mielestäni häntä voisi kutsua jopa 2000-luvun Morrisseyksi!

Kannattaa antaa tälle levylle aikaa. Ensimmäisten kuuntelukertojen aikana et saa todellakaan vielä kaikkea irti.  Se kuka vielä uskaltaa sanoa, että brittirock voi huonosti tällä hetkellä, saa haistaa pitkän paskan. Mulla on kunnia antaa ekat viis keksimonsteria viidestä tälle levylle!


Oon tutustunut viimesen parin viikon aikana myös Battlesin, Fucked Upin, Holy Ghostin, Incubusin, Friendly Firesin ja Architecture in Helsingin uusimpiin tuotoksiin. Jos ei laiskuus iske, niin koitan niistä jonkinlaisia fiiliksiä kirjoitella piakkoin!

Heitän loppuun vielä tähän pienen haasteen. Eli kuka tämä alapuolella oleva mies on:


Vihjeet:


1. Hänen bändinsä esiintyy tänä vuonna Flow-festareilla
2. Hän on kotoisin Euroopasta

Voittajalle luvassa huikea palkinto!

Tuli muuten vaihdettua blogin ulkoasukin vähän kesäisempään. Nyt kuitenkin se on adios! ->

1 kommentti: