torstai 16. kesäkuuta 2011

TJ 22 & lomafiilistä pukkaa!

Kello: 20.40
Friendly Fires + Kesä = Toimii!
Olotila: Unettaa melekosesti 
Nyt soi: Battles - Ice Cream



Terveiset täältä kassulta. Vietin mukavan päivän tänään komennuksella Rovaniemellä. Aurinko paistoi ja meikä lääkärikäynnin jälkeen paistatteli Rovaniemen keskustassa hymyssä suin. On se mukava käydä kolmen hemmetin tylsän kassupäivän jälkeen ihmisten ilmoilla piipahtamassa. Kävin tosiaan magneettikuvauttamassa tän mun olkapään, joka muutama viikko sitte meni paskaksi täällä armeijassa hurjaakin hurjemmassa jalkapalloturneessa. Huomenna tosiaan alkais kymmenen, kyllä kuulit oikein KYMMENEN päivän juhannuslomat. Tuntuu tosi tosi kivalta, tossa ajassa varmaa kerkee armeijarutiinit unohtumaan totaalisesti mut ei haittaa. Palvelusta nuiden lomien jälkeen jäljellä enää 11 aamua! Näin se aika rientää, tuntuu että siitä on vain hetki ku taisteltiin hyisevää pakkasta vastaan -40 asteen lämpötilassa talvella ampumaleirillä!

Näinpä näin. Kuulin juuri, että olin voittanu YleX:n uuden musiikin iltavuoron parhaan tehokommentin palkinnon. Palkinnoks sain YleX t-paidan, aika huikaisevaa! Tehobiisihän ei ollu tosiaankaan kuin ehkä tän vuoden tähän mennessä kovin biisi, eli Bon Iver - Calgary. Jos joku haluaa kuulla siitä tän päiväsestä, niin linkki löytyy kun painat tästä ja kelaat tuon pätkän kohtaan 1.51.15.

Tutustuin vähän aikaa sitten Friendly Firesin uuteen lättyyn. Haluan sanoa sanasen siitä:

Friendly Fires - Pala

Friendly Fires, vuonna 2008 oma mielipiteeni tästä bändistä oli lähinnä halvan miehen Cut Copy. Toisella yrityksellään Friendly Fires onnistuu lisäämään musiikkiinsa enemmän kerroksia ja sitä kautta uusi levy kuullostaa paljon paremmalta.

Kun kuuntelin levyn ekaan kertaan lävitse, en saanut totta puhuen mitään irti. Koko levy tuntui yhdeltä isolta kimpaleelta, soundien sekamelskalta ilman minkäänlaista tarttumapintaa. Pala kuitenkin vaatii ainakin 3-4 läpikuuntelukertaa ennen kuin se alkaa näyttää kynsiään. Friendly Firesin uutta levyä ei voi ainakaan sanoa kovin tajunnanräjäyttäväksi tai kekseliääksi mutta se onnistuu julkaisuajankohdallaan osumaan kuuntelijaan hermoon täydellisesti - kesäiset kitarariffit yhdistettynä kesäisiin synasoundeihin antavat lupauksen jopa vuoden kesälevystä.

Kesäisimmät fiilikset onnistuu antamaan ehdottomasti Pull Me Back To Earth, Hawaiian Air ja Show Me Lights. Hittikappaleeksi povattu Live Those Days Tonight taas muodostuu pieneksi sudeksi. Levykokonaisuutta ei muutenkaan voi päästää menemään ihan virheettömin papereihin. Välillä tuntuu, että kappaleissa on liikaa toistoa - se koituu luultavasti levyn heikoimmaksi puoleksi.

Ei tämä levy pysty kylläkään laittamaan mitenkään kampoihin Cut Copyn uutukaiselle, se on fakta. Mutta ei kait siinä. Palaa kannattaa ainakin kuunnella vielä niin kauan kuin kesää on jäljellä!



Ensi kertaan se on mörö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti